Contactlenzen bij van Aerle optiek

Maandlenzen zijn de meeste gebruikte lenzen. Maandlenzen zijn zachte lenzen die na een maand gebruik vervangen moeten worden. Omdat deze zachte lens geen vaste vorm heeft, is hier makkelijk aan te wennen. De lens valt precies over de vorm van uw oog. Wilt u weten welke lenzen het beste bij u passen? We zien u graag bij ons in de winkel.

Daglenzen

Zoals de naam al zegt worden deze zachte lenzen na één dag dragen weggegooid. Deze lenzen zijn erg geschikt voor het gebruik naast een bril. Bijvoorbeeld om te sporten. Een groot voordeel van deze lenzen is dat ze geen onderhoud behoeven. U hoeft ze niet in de vloeistof op te bergen, want u gooit ze na het dragen weg. Hierdoor is ook het comfort erg goed, aangezien u elke dag een frisse set lenzen inzet.

Harde lenzen

Vormvaste of harde lenzen zijn een alternatief voor de verschillende soorten zachte lenzen. Men zegt vaker dat ze minder comfortabel zijn dan zachte lenzen. Dit is alleen in het begin waar. Ze hebben een langere gewenningsperiode dan zachte lenzen, maar na verloop van tijd en met de nieuwe technologiën kunnen ze net zo comfortabel zijn als zachte lenzen. Aan de hand van uw wensen kunnen we een goed advies geven over het soort lenzen dat het beste bij u past. Kom langs in de winkel voor meer informatie!

Multifocale lenzen

Als u al langer enkelvoudige contactlenzen draagt en het lezen van de kleine lettertjes begint lastig te worden, dan heeft u misschien geen zin om een leesbril op te zetten. U heeft ten slotte niet voor niets contactlenzen. Gelukkig zijn er ook multifocale lenzen. Met deze lenzen heeft u zonder leesbril toch scherp zicht op alle afstanden. Het wennen aan deze lenzen kan iets langer duren dan enkelvoudige lenzen, maar er zijn veel verschillende soorten multifocale lenzen en we zoeken samen voor u de beste keuze. Multifocale lenzen zijn er in harde en zachte lenzen.

Torische contactlenzen

Torische (ook wel cilindrische) lenzen worden gebruikt om een astigmatisme te corrigeren. Dit is een afwijking waarbij het oog niet mooi rond is, maar eerder ovaal. Hiervoor moet een cilinder in de lenzen verwerkt worden. Dit kan in harde en zachte contactlenzen. Aan de hand van een aantal tests kunnen wij bepalen of u torische lenzen nodig heeft en welke soort lens daar het meest geschikt voor is.

Nachtlenzen

Nachtlenzen zijn harde lenzen die u ‘s avonds inzet voordat u naar bed gaat. ‘s Ochtends doet u ze weer uit en gedurende de hele dag heeft u, zonder lenzen in te hebben, scherp zicht. De lenzen veranderen gedurende de nacht subtiel de kromming van het hoornvlies, waardoor uw sterkte gecorrigeerd word. Deze vormverandering is niet permanent. Als u stopt met de lenzen dragen zult u weer een bril of lenzen nodig hebben. Deze lenzen zijn perfect voor mensen die “gewone” lenzen als oncomfortabel ervaren gedurende de dag. Helaas is het nog niet mogelijk om alle sterktes te corrigeren met nachtlenzen. Ze zijn vooral geschikt bij min-sterktes tot op zekere hoogte en hebben een beperkt bereik voor de cilinder. Voor meer informatie kunt u langskomen in de winkel of telefonisch contact met ons opnemen.

Vloeistoffen

Voor het comfortabel dragen van contactlenzen is niet alleen de goede lenskeuze belangrijk, maar ook moet de vloeistof hier goed bij passen. De vloeistof wordt gebruikt om de lenzen in te bewaren en ze worden dan ook meteen gereinigd. Een goede reiniging van de lenzen is erg belangrijk om bacteriën en andere micro-organismen te doden. In de winkel kunnen wij u een vloeistof adviseren die bij uw lens past.

Maak een afspraak

Maak een afspraak via het onderstaande formulier en we nemen spoedig contact met u op.